Från Wiki Grepolis SE
Version från den 22 juni 2011 kl. 12.48 av Nilli (diskussion | bidrag) (effekten av handelskontor)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Handelskeppet står i hamnen.

Den feniciska handlaren är en ny funktion från och med version 2.0. En gång om dagen (med 24 timmars mellanrum) stannar Velerios handelsskepp i någon av dina hamnar (har du mer än en hamn slumpas det vilken han åker till) för att byta trupper mot silver. När skeppet lägger till i din hamn kommer du få en notis om det och det blir även synligt i din stadsöversikt.

Handelsmenyn.

Genom att klicka på notisen eller skeppet får du tillgång till handelsmenyn. Handlaren erbjuder alltid tre olika typer av trupper och två olika råvaror. Handelskursen för råvaror är 1:0.67 (till din fördel). Bygger du ett Handelskontor ökar handelskursen till 1:0.5 istället. Hur mycket råvaror du kan handla med beror på hamnens nivå. Trupperna som erbjuds väljs ut av slumpen och kan ibland vara mytiska enheter. Varje erbjudande finns endast en gång per besök.

Den feniciska handlaren stannar i staden i 8 timmar. Sedan lämnar han din hamn för att återvända till någon av dina hamnar 24 timmar senare. När man har handlat färdigt med honom kan man be honom lämna staden direkt så att han kommer tillbaka tidigare nästa dag.

Premium

Spelare som har betalat för premium kan betala 50 guld för att kalla till sig den feniciska handlaren omedelbart. Behöver man råvaror eller trupper akut kan den feniciska handlaren vara räddaren i nöden.