Från Wiki Grepolis SE
Version från den 7 april 2012 kl. 17.37 av Kleiner (diskussion | bidrag) (Skyddade Påskevenemang 2012: Tillkännagivande. ([edit=sysop] (på obestämd tid) [move=sysop] (på obestämd tid)))
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Påskevenemang

2012 4:e-11:e April


Beskrivning
Under den 4:e April kommer du få en höna som kan producera gyllene ägg. Som alla påskhönor behöver den foder för att lägga ägg. Din höna gillar att äta gräs, maskar och korn, så skicka ut din befolkning för att leta efter foder i din stad. Sannolikheten för att hitta hönsfoder beror på hur länge du letar. När din höna har lagt några ägg kan de användas för att köpa föremål i påskbutiken. Vissa föremål går endast att köpa med gyllene ägg, andra med guld, men de flesta kan köpas med vilket som.

Easter 1.png

Hur man öppnar hönshuset
Klicka på den lilla "Hönan" i nedre högra hörnet för att öppna hönshuset. Påskbutiken kan man komma åt genom den andra fliken i fönstret Påskevenemang.

Ägg produktivitet
Där är tre olika sorters foder du kan fodra din höna med (gräs, maskar och korn). Varje typ av foder ökar din hönas ägg produktivitet med ett specifikt värde:

Foder Produktivitet
Gräs 2
Maskar 4
Korn 6


Varje foder kommer hålla din höna nöjd i en timme. Efter en timme kommer fodret vara borta och din höna kommer vara hungrig. Du kan mata din höna 8 gånger i rad för att förlänga matningstiden. För att fodra din höna, klicka på en av de tre olika "Fodra (x/8)" knapparna. När gränsen är nådd (8/8), kommer knappen inaktiveras. Efter en timme kommer räknaren minska och du kan mata din höna igen. En statusmätare (progress bar) och nedräkning kommer visa den nuvarande mättnaden av din höna.
Tips: Du kan mata din höna med tre olika foder samtidigt (t.ex. gräs, maskar och korn).

Easter 2.png

Samla foder
Du kan skicka dina trupper att leta efter foder till din höna. Detta påverkar inte din vanliga resursökning eller din fria befolkning. Du kan välja att leta i olika tidsomgångar: 5 minuter, 20 minuter, 1 timme eller 2 timmar. Du kan när som helst avbryta letandet, men om du gör det kommer du inte att få något foder! När letandet är över, så måste du samla ihop det foder du har hittat. Det ges inte automatiskt till din höna!

Andra hönan
Du kan ha en till höna i ditt hönshus om du köper en för 250 guld. Om du utfodrar båda dina hönor kan du få dubbelt så många ägg! Två hönor kan producera maximalt 24 ägg per timme!

Nedräkning
Påskevenemanget är bara aktivt en begränsad tid, mellan den 4:e april och den 11:e april 2012. Du ser den tid du har kvar, den syns som en nedräkning överst på fönstret för Påskevenemanget. När tiden är slut, kommer det inte längre vara möjligt att producera fler ägg och inte heller gå att köpa flera föremål i Påskbutiken!

Easter 3.png