Demeter 2016

Från Wiki Grepolis SE
Version från den 12 februari 2016 kl. 10.20 av Innogames (diskussion | bidrag) (→‎Ytterligare utmärkelser)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering
Demeter logo.png

Under evenemanget "I Demeters namn" rasar det ett krig på öarna, och många människor är på flykt. Hjälp dessa personer och var snäll mot dem som är i nöd. Föd de gamla så som de unga. Guden Demeter kommer överösa dig med belöningar för din hjälpande hand.

Under detta evenemang är du ägaren för ett värdshus, där du har möjligheten att servera måltider! Du har möjligheten att använda 8 olika typer av ingredienser för att låsa upp priser som hjälper dig att få övertaget på din fiende. Du kan samla ingredienser genom att genomföra dagliga aktiviteter i spelet: anfalla och försvara, bygga, forska, använda besvärjelser och rekrytera enheter.

När du väl har tillräckligt med ingredienser, kan du mix ihop dessa på evenemangets huvudskärm, och du kommer bli belönad med en speciell bonus. Måltiden kommer sedan att bli sparad i Receptboken för framtida referenser.

Du har även möjlighet att tävla mot dina medspelare i den dagliga rankingen. Dagens toppspelare kommer få utmärkelsen Värdshusmästare, och de topp 4 spelare för evenemanget kommer att få den prestigefulla Världens bästa värd utmärkelsen!

Servera måltider

Demeter main.jpg

För att servera en måltid måste du först samla in ingredienser. Det spelar ingen roll vilken ingrediens du använder, och du får använda samma sort flera gånger. När du har de nödvändiga ingredienserna måste du lägga dem på fatet genom att dra dem till ett tomt fat som finns i huvudskärmen för evenemanget. När de tre faten är fulla kan du trycka på "Servera måltid".

Efter du har tryckt på servera måltid kommer dina ingredienser att kombineras och du får en belöning från gästen. Du kan använda belöningen på en gång, eller lagra den om du har plats. Du kan inte servera några fler måltider förens du har tagit din belöning.

Hur man samlar in ingredienser

Demeter provisions.jpg

Du kan finna ingredienser för dina måltider genom att spela spelet. Här nedanför listar vi några vanliga handlingar som ger dig ingredienser:

  • Anfalla eller försvara
  • Rekrytera enheter
  • Forska
  • Bygga
  • Kasta besvärjelser

Antalet fria ingredienser du kan få per dag är begränsat till 10. Du kan köpa till hur många du vill genom att spendera guld, men vid varje inköp av en ingrediens ökar priset, vilket återställs vid midnatt.

Image Symbol prov1.png Symbol prov2.png Symbol prov3.png Symbol prov4.png Symbol prov5.png
Symbol prov6.png
Symbol prov7.png Symbol prov8.png
Namn Getost Kykeon Soppa Grillad fisk Grönsaker Köttbit Grillspett Rödvin
Baspris i guld 40 40 40 40 60 60 90 90

Receptboken

Demeter meals.jpg

Receptboken kommer automatiskt att spara kombinationerna av ingredienser som du har gjort, så att du enkelt kan återvända och se vilka du har gjort! Receptboken kommer att visas efter typ av belöning, och du kan filtrera den genom dina ingredienser eller vilken ingrediens som behövs.

Om du önskar att låsa upp en måltid utan att gissa dig fram, kan du göra detta för lite guld.

Ranking

Demeter ranking.jpg

Alla spelare kan tävla emot varandra i antal serverade måltider på en daglig basis. Varje gång du serverar en måltid kommer du att få en slumpmässigt antal gästfrihetspoäng (upp till 10). Rankingen baseras på dessa poäng. Spelar ingen roll vilken måltid du gör, du har alltid samma chans att få poäng.

Så snart du har serverat din första måltid för dagen kommer du att listas på den dagliga rankingen. Vinnaren för dagen (rank 1) kommer att få en utmärkelse, och en effekt. Varje dag klockan 8.00 (servertid) kommer rankingen att återställas och utvärderas. Belöningen delas ut så fort detta är klart.

Utmärkelse: Värdshusmästare 2016 (Daglig utmärkelse)

Demeter award11.png

Den övergripande rankingen fungerar i stort sett som den dagliga, men den kommer inte att återställas. Den pågår till evenemanget slutar.

De 10 bästa spelarna i den övergripande rankingens lista kommer att få flera bonusar så snart evenemanget slutar. Dessutom kommer de 4 bästa spelarna att få utmärkelsen Världens bästa värd 2016 som kommer visas på deras profil!


Utmärkelser för de topp 4 spelarna i den övergripande rankingen:

Världens bästa värd 2016

Rank 1 Rank 2 Rank 3 Rank 4
Demeter award21.png Demeter award22.png Demeter award23.png Demeter award1.png

Ytterligare utmärkelser

Mat till de fattiga

Serverat 1 måltid Serverat 5 måltider Serverat 25 måltider Serverat 50 måltider
Demeter award31.png
Demeter award32.png
Demeter award33.png
Demeter award34.png
Kött på benen! (Serverat 3x grillspett i en följd)
Demeter award5.png
Skål! (Serverat 3x rödvin i en följd)
Demeter award6.png
Mat åt alla (Serverat alla olika gäster)
Demeter award7.png
Mjölkens och honungens land (Serverat alla typer av måltider)
Demeter award8.png

Framstegsbelöningar

Alla spelare som har serverat ett visst antal måltider kommer få följande bonusar:

Antal serverade måltider Belöning
25 Administrator reward.png Du kommer att få rådgivarna i 2 veckor.
50 Overall culture level.png Du får en hel kulturnivå.