FAQ

Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till navigering

Kontofrågor

Vad är ett konto?

Ett konto är namnet på en spelare. En spelare kan ha mer än ett konto om de spelar på olika värlar. Däremot är guld du köper enbart kopplat till kontot du köper det ifrån. Det kan inte skickas till andra konton.

T.ex. Jag spelar på Alpha och Beta under samma konto, men på Gamma under ett annat kontonamn. Guldet jag köper på Alpha kan jag då använda på Beta, men inte på gamma.

Hur skapar jag ett konto? Du kan enkelt skapa ett konto på hemsidan. För att skapa ett konto, klicka "Spela gratis nu" och välj ett användarnamn, lösenord och värld. En e-postadress och acceptera villkoren krävs också.

Hur mycket kostar det?

Grepolis kommer vara gratis för alltid. Däremot kan du få tillgång till specialfunktioner och bonusar (t.ex. olika översikter) om du väljer att betala pengar för guld, som kan användas hur du vill.

Kan jag ändra mitt lösenord?

Ja, om du går till inställningar och sedan väljer "ändra lösenord" så kan du ändra det med omedelbar effekt på alla världar.

Kan jag återställa mitt lösenord?

enom e-postadressen du använde när du registrerade dig så kan du. Använd "glömt lösenord"-funktionen på hemsidan. Skriv in ditt användarnamn och e-postadress. Instruktioner kring hur du återställer det får du på mailen.

Kan jag radera mitt konto?

Om du vill radera ditt konto kan du göra det via inställningarna och sedan under "radera konto"-fliken. Du kommer att behöva skriva in ditt lösenord för att bekräfta. Det går bara att radera kontot på världen du är inloggad på. De andra världarna kommer finnas kvar.

Kan jag starta om på en värld?

Ja, det kan du. Gå till inställningar och sedan "starta om". Notera att alla städer, enheter och resurser kommer gå förlorade. Du kan bara starta om när ditt nybörjarskydd gått ut.

Kan jag spela på samma internetanslutning som en annan spelare?

Ja det här är tillåtet. Om du delar internetanslutning med någon på samma värld måste du deklarera det genom att klicka på inställningar och sedan "dela internetanslutning". Du måste göra det även om ni bara delar anslutning en gång, under ett par sekunder. Du kan sedan ta bort efter att tre dagar gått.

När det är gjort begränsas vissa funktioner, såsom handel och skicka trupper spelarna emellan. Om mer än ett konto utan att använda funktionen kommer det resultera i banning. Varje spelare får enbart ha ett konto på värld, vänligen följ dessa regler.

Världsfrågor

När kommer nästa värld ut?

Nya världar släpps då och då, bästa stället att hålla sig uppdaterad är via Facebook eller på vårt forum.

Vad betyder inställningar?

För mer information om det här, vänligen se Om Inställningar

Resursfrågor

Hur får jag resurser?

Det finns två sätt att få resurser. Den första är genom silvergruvan, sågverket och stenbrottet. Dessa byggnader ger dig ett visst antal resurser varje timme. Det kan ökas genom att uppgradera dessa byggnader. Det andra sättet är genom att farma AI-byar i mitten av ön eller andra spelares byar. Du kan plundra eller kräva resurser av AI-kontrollerade byar, fast plundring sänker deras humör och de kan göra revolt mot dig. Du kan även attackera andra spelares städer och få resurser på så sätt.

Varför kan jag inte lagra fler resurser?

Du kan inte samla fler resurser för att ditt lager är fullt. Uppgradera ditt lager för att lagra mer resurser.

Varje ö har 8 bondebyar. Spelare kan plundra dessa eller kräva resurser och trupper. Att plundra och kräva trupper kommer dock sänka deras moral och de kanske gör en revolt mot dig. Läs mer om bondbyar här

Jag attackerade någon men fick inga resurser?

Alla spelare har en mängd oplundringsbara resurser. Detta ökar med varje nivå av lagerhuset och det du lyckades inte plundra några för att alla skyddades av den här gränsen.

Byggnadsfrågor

Hur bygger jag byggnader?

Du kan bygga byggnader på tre olika sätt. Du kan klicka på senaten och välja byggnad du vill bygga/uppgradera. Senaten visar också hur mycket resurser som krävs, hur mycket farmland som krävs samt vad som redan är i din byggnadskö. Den andra metoden är genom att aktivera byggnader genom stadsöversikten. Denna metod är snabb och effektiv. Du kan även bygga genom att använda byggnadsöversikten och klocka på administratörsikonen längst upp. Det här är dock en premiumfunktion.

Varför kan jag inte bygga en viss byggnad?

För att bygga vissa byggnader krävs det att du har klarat vissa krav. Till exempel, för att bygga hamnen behöver du ha minst en senat på nivå 14, sågverk på nivå 15 och en silvergruva på nivå 10. Du måste även ha ett visst antal resurser och bondplatser.

Vad finns det för byggnader?

Många, du kan se dem här