Grepolis Poäng

Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till navigering

Kort Beskrivning

Vårat Utmärkelsesystem kallas för Grepolispoäng. I Grepolispoäng kan du se vilka utmärkelser du redan har fått eller inte. Eftersom Grepolis blir äldre och äldre och vi har lagt flera nya utmärkelser genom tiden, la vi in dem i olika kategorier så det kanske blir lättare att ha en överblick till dina utmärkelser. Så vi har Dagliga Utmärkelser, Strids Utmärkelser, Framgångar i riket och många fler.

Hur man kommer åt Grepolispoäng

Du kan komma till fönstret för Grepolispoäng genom att trycka på knappen i UI i vänstra nedre hörnet, just ovanför servertiden.

Gscore access.png

Hur huvudskärmen ser ut

I den kommanden bilden ser du huvudskärmen för Grepolispoäng med dina globala poäng i mitten längst upp. Till vänster, bredvid dina poäng, visas alltid den senaste utmärkelsen. Under kan du se olika utmärkelser kategorier med deras namn och antal poäng du har fått i denna kategori. Om du klickar på kategorin kommer du till en annan skärm som listar alla utmärkelser i denna kategori.

Gscore main.png

Senaste utmärkelsen

Längst upp till vänster kommer du alltid se den senaste utmärkelsen:

Gscore top left.png

Klickar du på bilden kommer du direkt till kategorin som den hör hemma i. Varje gång du får en ny utmärkelse kommer du bli uppmärksammad genom en liten ikon längst ner i högra hörnet i UI. Trycker du på den kommer Grepolis poängs fönster att öppnas och du ser utvecklingen på dina utmärkelser och hur många poäng du har fått med den nya.

Globala Grepolispoäng

I mitten ser du dina totala poäng. Alla poäng från alla världar kommer att räknas ihop och visas i huvudskärmen under Grepolis poäng ikonen. Genom att trycka på den lilla "i" knappen kan du se hur många poäng du har fått i de olika världarna.

Gscore top middle.png

Bredvid poängen finns det en knapp. Trycker man på den kommer du att få en bbkod som visar din poäng till andra spelare via meddelanden eller forumsinlägg.

Längst upp till höger ser du en meny som låter dig navigera genom de olika kategorierna. Du är alltid till en börjar i översikten för Grepolispoängen.

Gscore top right.png

Navigation

Du kan navigera genom utmärkelsernas kategorier i två olika sätt. Från översikten kan du klicka på kategoribilden, men även på hela området (bild, namn, poäng) i den lägre delen av huvudskärmen. Eller så kan du välja från menyn i högra övre hörnet. Båda vägarna kommer byta skärm och visa dig utmärkelserna från den valda kategorin. Om du skulle välja den dagliga bonus utmärkelsens kategori, kommer den nedre delen av skärmen att byta till denna:

Gscore daily awards.png

Här kan du se vilka utmärkelser du har fått inom denna kategori, men även dem du saknar. På höger sida om varje utmärkelse kan du se hur många Grepolis poäng du har fått för denna utmärkelse och du ser även vad max poängen du kan få är.

Hur man kommer tillbaka till översikten

Du kan alltid gå tillbaka till översikten genom att trycka på översikten i fönstrets titel. Men det finns två till sätt. Du kan alltid trycka på bilden för Grepolis poäng i mitten längst upp eller välja översikt i menyn.

Utmärkelse Kategorier

Alla utmärkelser är uppdelade i följande kategorier:

  • Dagliga Belöningar
  • Taktik
  • Kamp
  • Militära Förberedelser
  • Imperium Progress
  • Topplista
  • Hjältar
  • Ouppnåeliga

Varje kategori har en bild som visar temat för varje kategori, en titel och ett nummer med Grepolis poäng. Numret visar dig hur många poäng du samlat ihop i varje kategori.

Gscore award category.png

Utmärkelser du längre inte kan få finns i kategorin Ouppnåeliga. I denna kategori kommer vi att visa alla evenemang relaterade utmärkelser, bland annat.

Uträkning av Grepolispoängen

Dina totala Grepolispoäng baseras på grepolispoängen du får på alla världarna.

Gscore world score.png

För daliga belöningarna får du endast poängen första gången du får den belöningen, andra gången du får dagliga bonusen läggs den till på din profil, men du får inte poängen igen.

Lista över utmärkelser

Det här en lista över utmärkelser i Grepolis. Listan håller på att uppdateras.

Stridsutmärkelser
Militära förberedelserutmärkelser