Allians

Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till navigering

"Even the bravest cannot fight beyond his strength." Homer

Homer visste värdet av starka allierade. I det antika Grekland, var allianser mellan städer av yttersta vikt när det kom till politiska beslut. Sparta hamnade i strid mot rivalen Aten endast för att deras allierade städer, Corinth och Argos förklarade krig mot varandra. Detta gäller även dig: Förr eller senare måste även du besluta vilken sida du ska stå på och vad för allians du vill föra.

Hitta en allians

"Learn to obey before you command" - Solon of Athens

I början är det oftast bättre att hitta en redan befintlig allians, än att skapa din egen. Att skapa din egna allians är lätt men svårt att styra utan erfarenhet. Du kommer snabbt att inse att du är ute på djupt vatten!

I början är det oftast bäst att inte söka till den bästa alliansen på världen, eftersom dessa vanligtvis nekar nybörjare. Allianser som är mest logiska att gå med är de som ligger närmast dig. Detta innebär att dem smidigt kan erbjuda dig stöd och liknande vid behov.

Etablera och leda en allians

"A small country cannot contend with a great; the few cannot contend with the many; the weak cannot contend with the strong" - Mencius

Att etablera din egna allians är ett stort steg i din utveckling som en Grepolis spelare. Det involverar mycket slit och arbete som kräver goda ledaregenskaper och goda kvaliteter i spelet. För att etablera en allians måste du klicka på "Allians" på den vänstra sidan. I det fönster som öppnas kan du se en översikt av dess administration. Här kan du etablera allianser genom att välja dess namn och bjuda in andra spelare. Namnet på alliansen kan senare ändras av grundaren.

Så fort alliansen är etablerad, bör dess forum sättas upp och förberedas för spelare så att de kan introducera sig själva. Det kommer att vara till stor nytta vid planering av krig och strategiska drag. Forumet erbjuder en hel del möjligheter: Dolda forum, sub-forumsdelar m.m. Alliansen kan också välja en stridsflagga och skriva en alliansprofil som syns utåt.

Med erfarenhet, starka band och en gnutta tur, kommer alliansen att växa stort och bli en mäktig allians. En som hela världen kan komma att frukta!

Rättigheter i en allians

Gründer.png Grundare Som en grundare, är denna spelaren den absolut högsta chefen och har rättigheter för alliansens alla funktioner. Som tillägg kan grundarna byta namn och lösa upp alliansen.

Leiter.png Ledare Ledarna är grundarnas högra hand. De har några av grundarnas rättighet och de som lyder nedan.

Einladungen.png Rekryterare Med denna rättighet kan spelare bjuda in andra spelare till alliansen. De kan även dra tillbaka inbjudningar.

Diplomatie.png Diplomat En diplomat kan ändra den diplomatiska statusen till andra allianser, antingen krig eller en icke-aggresiv-pakt.

Rundmail.png Massmejl Spelaren med massmelj-rättigheterna har möjligheten att skicka ut meddelande till alla i alliansen. Detta är främst menade som tillkännagivanden och etc.

Moderator im Forum.png Moderator Som en moderator i forumet har spelaren möjlighet att hålla alliansens forum prydligt och rent. De kan stänga, ta bort och redigera inlägg m.m.

Zugang zu dem internen Foren.png Tillgång till det interna forumet Denna rättighet ger spelare möjlighet att se det interna forumet där alla taktiker, planer och strategier diskuteras.

Lämna din allians

"An alliance with the powerful is never to be trusted" - Phaedrus

Är du långt ifrån din allians? I Grepolis binder du inte upp dig för evigt med din allians. Du kan när som helst lämna den och likaså slängas ut ifrån den. Om så händer kommer du alltid kunna ha möjligheten att hitta en som är närmare eller som passar dig bättre.

Var försiktig med hur du hanterar dina taktiska drag. Du blir inte populär om du hoppar mellan allianser endast för deras styrka, din tillit från andra kan därmed försvinna.