Från Wiki Grepolis SE
Version från den 29 november 2013 kl. 15.19 av Lothoria (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '<center>600px</center> == Julevenemang == === Hur ser det ut? === center|600px === Tidperiod för evenemanget === Fr...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Christmas2013 logo.png

Julevenemang

Hur ser det ut?

Xmas 2013.jpg


Tidperiod för evenemanget

Från den 1a December till den 31 December 2013


Beskrivning

Julgranen kommer fungera som en julkalender med 24 julklappar att öppna på vägen fram till jul. Efter att du klickat på en dag kommer Tyches Lyckojul att framträda på höger sida av skärmen. Varje jul innehåller 6 olika belöningar och en skärva. Samla alla 5 skärvor för att få samtliga rådgivare under en vecka gratis. Genom att klicka på knappen mitt i hjulet kommer du att snurra det. En belöning kommer att visa sig efter en kortare animation. Första snurren på lyckohjulet varje dag är alltid gratis (Du kan snurra flera gånger genom att använda guld). Det är helt slumpmässigt vilken belöning du kommer att få. Du kan avbryta animeringen genom att trycka på stoppknappen i mitten av hjulet. För att kunna snurra samma hjul igen måste den tidigare belöningen först hämtas ut. Varje dag som du snurrar på hjulet kommer en ny dekoration för din julgran att låsas upp. Upplåsningen av dekorationer kommer att ge dig utmärkelsen "Tyches favorit".


Christmas2013 icon.png

Hur öppnar man kalendern?

Du öppnar kalendern genom att klicka på den lilla ikonen för evenemanget i det nedre högra hörnet.


Hur öppnar man en dag?

Så snart du för musen över bilden kommer pins för dagarna att framträda över julgranen. Om du väljer en dag kommer lyckohjulet för den dagen att öppnas på höger sidan om trädet. För att kunna öppna en dag måste den önskade dagen ha passerats.

Nuvarande dag  : Den nuvarande dagen kommer att vara markerad av en pin i guld. Pin premium.png

Passerade dagar  : Passerade dagar som fortfarande innehåller minst 1 belöning kommer att markeras av en blå pin. Pin current-day.png

Förvara belöningar  : Du behöver inte acceptera dina belöningar direkt utan kan lagra dem i lyckohjulet fram tills evenemanget är över. Pin collect.png

Framtida dagar  : Du kan inte välja framtida dagar, dessa pins är genomskinliga fram tills den aktuella dagen.

Dekoration : Så snart som du snurrar på lyckohjulet första gången på en dag kommer en ny dekoration (Ny varje dag) att låsas upp.

Skärvor  : I kalender fönstret syns även dina framsteg i insamlandet av förlorade skärvor för att låsa upp de fria rådgivarna. Shard1 small.png


Hur man accepterar en belöning

Inledningsvis finns det bara en "snurr"knapp i mitten av lyckohjulet om de har en gratis snurr. Genom att trycka på den knappen kommer du att snurra hjulet över de tillgängliga belöningarna (inte de som redan är tagna). "Snurr"knappen kommer att bytas ut mot en stoppknapp under animationen. Ett tryck på den knappen kommer att avsluta rotationen tidigare. När animationen slutar kommer knappen i mitten att försvinna och den utlovade belöningen kommer att förflyttas till mitten. Du kan klicka på belöningen för att antingen försvara den i ditt förråd, använda den direkt på din aktiva stad eller slänga bort den. Du kan även lämna belöningen där för att använda den senare under evenemanget. Om du tagit emot belöningen kommer "snurr"knappen att framträda igen, men denna gång som en Premium knapp. Genom att ta den sjätte belöningen kommer inte animationen visas utan den sista belöningen kommer endast att förflyttas till mitten av skärmen. Om du har samlat alla sex belöningar för en dag kommer flera snurr på lyckohjulet inte att vara tillgängligt.


Insamling av skärvor

En belöning varje dag kommer dessutom att erhållas tillsammans med en "skärva". Om du fått den belöningen kommer du även att få skärvan i kalender fönstret. Så snart som du samlat alla skärvor och fått rådgivarna kommer skärvorna inte längre att visas.


Pris för ytterligare snurr på Lyckohjulet

Första snurren varje dag är alltid gratis. Ytterligare snurr kommer att kosta guld. Om du missat en snurr på en tidigare dag kommer även den att kosta 50 guld.

Snurr Guld
2 50
2 100
4 150
5 200
6 250


Lista över nya belöningar

Med julevenemanget har vi även lagt till ett par nya belöningar i spelet. Dessa är vanliga belöningar som vi redan erbjudit via Halloweenevenemanget men med Tyches Lyckohjul har dessa belöningar extra lång tid. Belöningarna har olika nivåer visade med en lite romersk siffra ovan på belöningen. Varje nivå visar längden på belöningen med 1 vecka.


Belöning Effekt Nivå
Påskyndad rekrytering Påskyndar rekryteringen i den valda staden med 20% (mark- och sjöenheter) 1 vecka * nivå
Försvarsbonus Förbättrar försvaret i den valda staden med 5%. 1 vecka * nivå
Anfallsbonus Förbättrar anfallet i den valda staden med 10% 1 vecka * nivå
Träbonus Förbättrar träproduktionen i den valda staden med 20% 1 vecka * nivå
Stenbonus Förbättrar stenproduktionen i den valda staden med 20% 1 vecka * nivå
Silverbonus Förbättrar silverproduktionen i den valda staden med 20% 1 vecka * nivå
Stadsfestbonus Reducerar kostnaden för stadsfester i den valda staden med 20% 1 vecka * nivå


Nedräkning

Julevenemanget är endast tillgängligt en begränsad tid, mellan 1a December och 31a December 2013 Den kvarvarande tiden är alltid synlig och visas som en nedräkning i det över högra hörnet i evenemangsfönstret. När tiden är slut kommer det inte längre vara möjligt att öppna fönstret. Tänk på att du måste hämta alla dina belöningar som du sparat i lyckohjulen innan tiden tar slut. Det är inte möjligt att hämta dessa efteråt.


Mobil APP

För första gången kommer evenemanget att vara tillgängligt via appen.


Christmas2013 2.jpg