Från Wiki Grepolis SE
(Omdirigerad från Slungkastarprovet 2017)
Hoppa till: navigering, sök
Easter 16 title.png


Du kan bli en slungkastarmästare i evenemanget Slungkastarprovet. Under eventet kommer du att vara en mästare som lär ut till dina unga lärjungar den ädla konsten att hantera en slungkastare. En tradition för grekiska familjer är att lämna över sina krigshistorier till nästa generation, och nu är det upp till dig att förbereda nästa generation hjältar för krig.

Under evenemanget kommer du att instruera tre stycken lärjungar att skjuta tre olika typer av krukor som är placerade på skärmen. Genom att krossa en kruka får du skärvor som du kan byta in till kraftfulla belöningar. Dessutom får du äropoäng som används i den dagliga rankingen. På slutet av dagen kommer de högst rankade spelarna att få en exklusiv belöning. Du kan också låsa upp Gruppmål med äropoäng. Alla spelare i din värld måste samla in äropoäng tillsammans under evenemanget för att låsa upp väldigt sällsynta effekter som kommer att aktiveras på allas städer.


Provet

Easter 16 field.png


På första evenemangskärmen kan du se tre olika typer av krukor som din lärjunge kan skjuta på. Varje olika typ är markerad med en symbol

Typ av kruka Symbol Samlingsföremål
Gul kruka Easter 16 button yellow.png Easter 16 yellow egg.png
Brun kruka Easter 16 button orange.png Easter 16 orange egg.png
Vit kruka Easter 16 button white.png Easter 16 white egg.png

Du klickar helt enkelt på en måltavlesymbol för att skjuta en sten. Du får allt mellan 2 till 20 äropoäng och skärvor slumpmässigt. Dessutom kan du finna en bonusbyte. Varje kruka du skjuter på kostar en sten från din ammunitionsväska, och varje dag får du 10 gratis stenar.

Stenar & Ammunitionsväska

Stenar används av din lärjunge för att skjuta krukor. Du kan ha maximalt 10 stenar i din ammunitionsväska. Du kan få stenar på dessa sätt:

  • Vid midnatt varje kommer din ammunitionsväska att fyllas på med 10 stenar.
  • Du kan ibland finna en extra sten som bonus i bonusbyte när du skjuter en kruka.
  • Du kan välja att köpa 5 stenar för guld.
Easter 16 pouch.png

Nya mål & Visa målet

Du får 15 nya mål varje dag vid midnatt, helt gratis och när du har tömt fältet på alla krukor. Du kan helt enkelt uppdatera målen genom att trycka på nya mål på slagfältet, men det kostar ett par skärvor. Att använda nya mål knappen kan vara en taktisk lösning i flera situationer, till exempel:

  • Använd nya mål knappen om du försöker få ett komplett samling. Till exempel, du försöker få de Vita äggens samling och alla vita krukor är redan krossade.
  • Du har skjutit alla värdefulla mål på fältet och vill ha en chans på höga äropoäng eller skrävor.
Easter 16 main ui.png

Visa målet visar antal skärvor och äropoäng som fås när man skjuter på ett mål. Den guldiga trasiga krukan visar antal poäng du har intjänat från detta fältet. De gråa trasiga krukorna visar värdet på den senaste du sköt på.

Skärvor & Butik

Easter 16 shards.png

Du får skärvor genom att skjuta på krukor. För varje skott, får du allt mellan 2 och 20 skärvor.

Slingers shop 17.PNG

Skärvbutiken tillåter dig att byta in skärvorna för ett antal olika belöningar. Dessa belöningar kommer antingen att lagras i ditt normala lager eller så kan du aktivera dem på en gång. Kostnaden för varje belöning baseras på vilken belöning det är.

Denna gången behöver du inte använda upp alla skrävor på en gång, för att butiken kommer att öppna upp igen senare, efter evenemanget. Så håll koll på vårat forum för mer information.

Bonusbyte

Varje gång du krossar en kruka har du en chans att finna speciella byten. Detta kan variera från en extra sten till ett en del av ett ägg för samlingen. Stenen kan du använda att skjuta sönder en annan kruka. Färgen på ägget du får baseras på färgen på krukan du sköt på.

Easter 16 bonus loot.png

Äggsamlingar

Trialoftheslingers17collection.png

Det finns tre olika typer av äggsamlingar. Varje samling består av 10 ägg. Du kan finna dessa ägg genom att ha sönder krukor på evenemangets skräm. Kompletterar du en samling får du unika effekter, och en speciell utmärkelse för varje samling. Det finns en speciell utmärkelse som ges till den första spelaren för varje värld som kompletterar en av samlignarna. (se listan för Utmärkelser) För att få ett ägg ur den samlingen du vill, skjut på samma typ av kruka.

Gruppmålets poäng (Äropoäng)

Easter 2016 community bar.png


Gruppmålets poäng räknar av äropoängen av alla spelare i din värld. Det finns fem olika gruppmål för världen att sträva efter. Varje mål har unika belöningar med lång varaktighet. Varje mål visas med en egen symbol.

Symbol Innebörd
Assassins 2015 community effect lvl1.jpg Resursproduktionen i alla dina städer ökar med 60% i 5 veckor.

Städer som grundas eller erövras under tiden effekten pågår berörs också av detta.

Assassins 2015 community effect lvl2.jpg Konstruktionstiden för byggnader reduceras i alla dina städer med 60% i 5 veckor.

Städer som grundas eller erövras under tiden effekten pågår berörs också av detta.

Assassins 2015 community effect lvl3.jpg Rekryteringstiden för enheter reduceras i alla dina städer med 60% i 5 veckor.

Städer som grundas eller erövras under tiden effekten pågår berörs också av detta.

Assassins 2015 community effect lvl4.jpg Ökar gunstproduktionen i alla dina städer med 60% i 5 veckor.

Städer som grundas eller erövras under tiden effekten pågår berörs också av detta.

Assassins 2015 community effect lvl5.jpg Du får 50% mer krigspoäng i två veckor. Detta gäller i alla dina städer.

Städer som grundas eller erövras under tiden effekten pågår berörs också av detta.

Daglig ranking (Äropoäng)

Alla spelare kan kämpa emot alla andra spelare för mest antal intjänade äropoäng på en daglig basis. Varje gång du har sönder en kruka kan du få mellan 2 och 20 äropoäng. Rankingen baseras på dessa poäng.

Så fort du får dina första poäng för dagen kommer du att listas i den dagliga rankingen. Spelaren som är först i rankingen kommer att få en utmärkelse och en effekt. Varje dag klockan 8 kommer rankingen att utvärderas och återställas. Belöningarna kommer att delas ut så snart som utvärderingen är färdig.

Utmärkelse: Slungmästare

Easter 16 award master1.png

Lista av utmärkelser

Symbol Namn Innebörd
Easter 16 award1.png Vad kom först, hönan eller ägget? Utmärkelse som ges till den första spelaren i världen som kompletterar en samling.
Easter 16 award2.png Hög precision – gul Utmärkelse som ges till en spelare som skjuter 10/25/55/90 bitar av gula krukor.
Easter 16 award3.png Hög precision – brun Utmärkelse som ges till en spelare som skjuter 10/25/55/90 bitar av bruna krukor.
Easter 16 award4.png Hög precision – vit Utmärkelse som ges till en spelare som skjuter 10/25/55/90 bitar av vita krukor.
Easter 16 award5.png Gul äggsamling Utmärkelse som ges när man har en full samling av den gula äggsamlingen.
Easter 16 award6.png Brun äggsamling Utmärkelse som ges när man har en full samling av den bruna äggsamlingen.
Easter 16 award7.png Vit äggsamling Utmärkelse som ges när man har en full samling av den vita äggsamlingen.