Överlevnads guide

Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till navigering

Överlevnads guide

Du har nu byggt upp din stad till 1500-2000 poäng. Din spelstil har så här långt varit väldigt fredlig och du har inte ens plundrat den lilla grannstaden på 200 poäng ännu eftersom att detta kan såra ägarens känslor. Sen har du endast begärt en liten mängd resurser från bondbyarna eftersom du tänker på folket där och att de också måste ha mat på bordet. Sen en dag när du loggar in upptäcker du att den här elaka grannan har angripit din stad medans du har varit offline. De 50 enheter som du har hunnit rekrytera ligger döda på marken och ditt lager är tomt. Vad gör du nu? Till att börja med bör du se till att behålla lugnet, Grepolis var designat för att ska kunna överleva och ja till och med besegra de som farmar dig. Nu undrar du säkert vad du ska göra? Börja med att följa mina 8 steg så är du en bit på vägen.

De Åtta Stegen

1. Forska fram stadensvakten. Milisen är en tillgång att räkna med. Det är i stort sett smärtfritt för dig att kalla in dem, och de ger inga fördelar till personen som angriper dig samtidigt som du tar ut ett par av hans trupper och får ett par gratis krigspoäng.

2. När du ser ett inkommande anfall så kallar du ut milisen och låter honom möta dem. När du har spelat klart för dagen och den din plågoande inte har besökt dig ännu kallar du ut milisen ändå eftesom chansen är stor att han kommer på besök inom 3 timmar efter att du har loggat ut.

3. Bygga inga trupper. Om jag farmar någon så är jag endast glad ifall de rekryterar enheter. Krigspoäng är en otroligt värdefull tillgång som jag inte har någon säker inkomst av. Så om du försöjer mig med 20 eller 30 krigspoäng om dagen genom att producera så många enheter så tar jag gladeligen dessa istället för dina resurser. 300 krigspoäng är ju trots allt värda 48000 (15000+18000+15000) resurser.


4. Spendera alla resurser innan en attack träffar eller innan du loggar ut. Den bästa situationen för dig är om han förlorar en del av sina trupper pga din milis samtidigt som han varken får med sig resurser eller krigspoäng.

5. Bygg endast följande byggnader

A. stadsmur-Det ökar effektiviteten i din milis.

b. Bondgårdar- För varje nivå du bygger ökar mängden milismän som du kan kalla in med 15.

C. Templet- Mer information om detta senare i guiden.

Kom ihåg att angriper endast kan förstöra stadsmuren i din stad. Så måste du välja vad du skall utveckla så satsa på antingen bondbården eller templet.

6. Ändra den gud du dyrkar i templet till Zeus. Gör ingenting med din gunst förrän du når 200. Väl där kastar du en blixt på din angripares stad.

7. Gå med i en allians. Du har antagligen hört att massrekryteringsallianser ska vara dåliga, vilket de överlag är. Men i det här fallet kommer det fungera för dig. För det första lär de inte bry sig om att du är farmad så en plats i alliansen lär inte vara för svår att prata till sig. För det andra så har de många medlemmar som också genererar gunst. Anslut dig till den absolut största alliansen som möjligt. Det spelar egentligen ingen roll ifall de ligger nära dig eller inte, du får antagligen inget stöd ändå.


8. Skapa en tråd på ert alliansforum med informationen om att du blir farmad. Där ber du även dina nyvunna alliansvänner att skicka blixtrar på din angripare. Många av dem kommer gladeligen att hjälpa till eftersom det krävs väldigt lite av dem för att skicka en blixt. Ifall du känner att uppslutning inte är tillräckligt stor kan du alltid gå över till att skicka privata meddelanden till slumpmässiga spelare inom din allians och be dem om hjälp.


Denna guide har tagits från Grepolis forumet [1] och du hittar den där i sitt orginalformat.