Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök

Eventet "Den Thrakiska erövringen" är en helt ny typ av event i Grepolis. Vissa rebeller började orsaka kaos i den Thrakiska riket. Detta är ett bra tillfälle för dig att skapa fred i länderna genom att leda en armé av legosoldater mot rebellerna och dessutom snubbla över en del bra belöningar.


Fälttågets översikt

Thrace map.jpg

Räden mot Thrakiska riket visas som en karta där du kan se alla de olika slagfälten. Varje slagfält markeras med en symbol beroende på dess status:

Symbol Innebörd
Symbol attack.png Detta slagfält kan attackeras av dina legosoldater.
Symbol cooldown.png Detta slagfält har nyligen blivit attackerat och det måste gå lite tid innan nya rebeller kan komma till slagfätet.
Symbol locked.png Du har ännu inte utvecklats tillräckligt för att anfalla detta slagfält. Du behöver vinna minst en gång i den föregående.
Symbol lootable.png Det finns fortfarande belöningar att hämta på detta slagfält. Du kommer inte kunna anfalla detta slagfält före du har tagit din belöning.

Ibland kommer du att få valmöjligheten att välja mellan två olika vägar. Det är upp till dig vilken väg du väljer och vilken belöning du siktar på!

Kriget mot rebellerna

Om du väljer ett slagfält som kan bli anfallet kommer attackfönstret att öppnas. Rebellerna som finns där kommer att visas längst ner, ihop med deras styrka. Längre upp kan du välja dina egna Thrakiska legosoldater.

Thrace attack.jpg

Var vänlig och kom ihåg att varje slagfält har sin egna gräns hur många enheter du kan använda. Om du har fler legosoldater under ditt ledarskap än slagfältet tillåter måste du vara taktisk och välja noga vilka och hur många du vill skicka in i striden. Varje Thrakiska enhet har sina styrkor och svagheter mot olika enheter. Till exempel:

Yxkrigare utdelar 50% mer skada mot peltaster. Om det är 50 stycken peltaster på slagfältet och du har 70 stycken yxkrigare att tillgå, är det en god ide att välja 50 yxkrigare. Skadebonusen räknas inte för de yxkrigare som inte används. Låt oss säga att slagfältet tillåter dig att använda 80 legosoldater, du kan använda de 30 återstående platserna (50 är redan använda av de 50 yxkrigarna du valde) enligt din personliga smak. Men hur som haver, det vore inte ett smart drag att skicka in spjutkastare då peltaster orsakar extra skada mot spjutkastare!

Som du kan se, det behövs lite strategiskt tänkande här.

Thrace unit.jpg

Skulle du gå vinnande ur striden kommer du att mottaga aktuell belöning från detta slagfältet. Alternativt kan du lämna belöningen på stridsfältet och hämta belöningen vid slutet av eventet och använda belöning när det passar dig. Om du tar din belöning, kommer rebellerna att återkomma till slagfältet efter fyra timmar, men varje gång kommer det att återkomma ännu starkare. På detta vis kan du få samma belöning flera gånger, men utmaningen ökar hela tiden.

En annan anmärkningsvärd egenskap är att, även om du är besegrad när du attackerar rebellerna, de förluster som finns på fiendesidan är permanenta. Detta innebär att du kan nöta ner fienden med många mindre attacker tills du är äntligen går segrande ur striden.

Herkules

Herkules själv, denna berömda och imponerande hjälte, ansluter sig till dina styrkor för att återställa ordningen i de Thrakiska världarna. När du attackerar ett rebelliskt slagfält, kan Herkules hjälpa dig i denna attack, vilket i sin tur kommer att lyfta moralen hos dina legosoldater och höja deras stridseffekt med 20%. Efter hans heroiska handling behöver han vila i 12 timmar för att återhämta sig. Men du kan också motivera honom att gå rakt in i kamp igen med lite guld.

Thrace hercules.jpg

De Thrakiska legosoldaterna

Även om du startar din väg med några få legosoldater (vilka du har fått av deras ledare Tenia), så borde du inte stanna vid en så liten styrka. Följande slumpmässiga, aktiviteter i spelet kommer att hjälpa dig att finna nya grupper med legosoldater som hjälper dig därigenom att bygga en starkare armé:

  • Anfalla och försvara
  • Rekrytera enheter
  • Forska
  • Konstruera byggnader
  • Kasta besvärjelser

Thrace mercenaries.jpg

Om du finner en grupp med legosoldater kommer 8-12 slumpmässiga krigare att ansluta sig till dina trupper (Peltaster, Yxkrigare, Spjutkastare, Elefantryttare, Veterankrigare). Kom ihåg att du kan endast finna max tio grupper legosoldater per dag. Självklar kan du köpa legosoldater med hjälp av guld, och dessa kommer att stanna eventet ut.

Om dina legosoldater blir svårt skadade finns det ingen anledning att kasta iväg dessa tuffa och duktiga krigare. Varför? Därför att varje 7 timme kommer en healare att besöka legosoldaternas läger för att sköta om alla skadade legosoldater. Om du vill ha din armé snabbare redo kan du alltid betala lite guld till healaren och han kommer på en gång.

Thrace healer.jpg