Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök
Ios app icon.png

Grepolis Appen tillgodoser dig med ett bekvämt sätt att spela Grepolis via din mobil och ger till tillgång till alla relevanta funktioner i spelet som krävs för att ta hand om ditt konto. Denna wikisida kommer hjälpa dig med användandet av appen genom att gå igenom funktioner och visa skillnaden mellan appen och webbversionen.

(Notera att appen för tillfället endast är tillgänglig för iOS)

Tillgänglighet

.SE
Apple store big.png

Huvudfunktioners

 • Snabb och lättillgänglig tillgång till kontot.
 • Full tillgång via mobil.
 • Notifikationer.
 • Simpla touchkommandon.

Registrering och inloggning

Om du är en ny spelare kan du välja att spela utan registrering av kontot. Detta val kommer att skapa ett gästkonto åt dig. För att spara din utveckling måste du registrera ditt konto i ett senare skede under appens speciella nybörjaruppdrag. Du kommer där få välja ett namn och registrera ditt konto.

App direct play 1.png App direct play 2.png


Om du har spelat webbversionen innan kan du använda inloggningen för att få tillgång till ditt existerande konto. Du kan även registrera ett nytt konto genom att nyttja appens registreringsskärm.

App login.png App register.png


Interface

Toppmenyn

Toppmenyn visas i alla fönster oavsett vilken skärm du för närvarande använder (Ex. Ö-övesikten eller stadsöversikten)App top menu.pngDenna meny visar din tillgängliga resurser (Trä, Sten, Silver, Tillgängliga invånare och Guld), din nuvarande rank, den aktiva staden, vilken gud som dyrkas i staden och mängden gunst och viktiga händelser så som inkommande anfall.

Touch Rörelser

Gesture Rörelse Resultat
Tap

App tap.png

 1. Klicka på ranking ikonen.
 2. Klicka på Guda bilden.
 3. Klicka på stadsnamnet.
 4. Klicka på den vänstra eller högra pilen bredvid stadsnamnet.
 1. Öppnar rankingsidan.
 2. Öppnar menyn för besvärjelser.
 3. Öppnar stadslistan.
 4. Byter till föregående och nästa stad i listan.
Dubbelklick

App double tap.png

Dubbelklicka på en stad på kartvyn. Hitta staden du valt på kartan.
Tryck och Flytta

App flick.png

Tryck och flytta från stadsnamnet till höger eller vänster. Byt till föregående eller nästa stad i listan.

Stadslistan

Klicka på stadsrutan för att öppna stadslistan. Här har du en lista över alla dina städer och deras poäng. Genom att klicka på ett stadsnamn kommer du direkt till den stadens stadsöversikt. Det är skillnad mellan den grundläggande stadslistan och stadslistan med administratören aktiverad. När du har administratören aktiverad kommer mer detaljerad information visas för varje stad.

App city list.pngApp city list premium.png

Genom att klicka på pilen bredvid ett stadsnamn kommer du direkt till stadsöversikten, om du inte är på kartan då kommer staden att centreras på skärmen.

Ranking

Genom att på rankingikonen kommer du att öppna rankinglistorna. Du kan bläddra genom följande listor:

 • Spelare
 • Spelare Hav
 • Allianser
 • Allianser Hav
 • Anfallspoäng
 • Försvarspoäng
 • Kämparpoäng
 • Allians Anfallspoäng
 • Allians Försvarpoäng
 • Allians Kämparpoäng
 • Världsunderverk

Kasta en besvärjelse

Klicka på gudaikonen för att öppna fönstret för besvärjelser. Härifrån kan du kasta en besvärjelse på din aktiva stad.

App cast spell.png

Huvudmeny

Huvudmenyn visas alltid och har en svepfunktion. Följande funktioner inkluderas i menyraden:

 • Karta/Stad
 • Meddelanden
 • Rapporter
 • Rådgåvare
 • Allians
 • Premium
 • Alliansforum
 • Profil
 • Inställningar
 • Logga ut
App main menu.png

Touch Rörelser

Gesture Rörelse Resultat
Tryck och Flytta

App flick.png

Tryck och flytta till höger eller vänster. Låter dig bläddra genom olika knappar på menyn.
Tryck

App tap.png

 1. Tryck på en knapp i huvudmenynTap a button in the main menu.
 2. Tryck på pilen till höger eller vänster om huvudmenyn.
 1. Öppnar det aktuellt fönstret
 2. Låter dig bläddra mellan olika knappar i menyn.

Ringmenyn

Ringmenyn kommer att komma upp så snart som du klickar på ett alternativ som stödjer detta på kartan. Beroende på objekt kommer olika val att visas i menyn. I det här exemplet har du valt en fientlig stad and kan nu välja att anfalla eller stödja den här staden, handla, slänga en besvärjelse eller skicka en spion.

App ring menu.png

Aktivitetsmeny

Den vänstra menyn är det så kallade aktivitetsfönstret. Detta fönster ger information om aktuella aktiviteter för den valda staden; pågående rekrytering, trupprörelser, handel och aktiva besvärjelser. Genom att klicka på någon av symbolerna tas du direkt till översikten.

App activity frame.png

Notifikationsmeny

Den högra menyn är notifikationsmenyn. Här kommer de senaste händelserna att visas. Genom att klicka på en notis kommer du tas direkt till den aktuella rapporten, meddelandet eller dylika.

App notification frame.png

Kartan

På kartan hittar du mängder av viktig information så som. alla typer av städer, bondbyar, fria platser, världsunderverk, och annan information intressant för spelare. Möjligheten att zooma mellan ö-översikten och världsöversikten gör att dessa fungerar som en sammanlänkad funktion.

App map navigation.png

Staden

Stadsöversikten ser ut som i webbversionen. Du kan komma åt alla byggnader och dess funktioner i din staden genom att klicka på dem.

App city overview.pngApp city navigation.png

Byggnader

Byggnadsmenyn är tillgänglig genom senaten men har ett annat utseende än på webbversionen. Gråmarkerade byggnader har ännu ej skapats och varje byggnad har en indikator som visar dess nuvarande nivå. I vårt exempel uppgraderas bondbyn från nivå 12 till nivå 13 vilket syns i byggnadskön och via indikatorn "12>13". Högst upp i detta fönster kan du direkt återgå till till byggnadskön och se nuvarande utveckling av din stad.

App senate.pngApp construction.pngApp construction queue.png

Rekrytering

Rekryteringen i baracken och hamnen och även den smått ändrad från webbversionen. Varje enhet har en informationsskärm och du kan lätt skriva in den mängd enheter du önskar rekrytera eller nyttja slidebaren. App recruitement.pngApp recruitment queue.png

Forskning

Fönstret för forskningar i akademin är designat för att tillgodose information om varje forskning samt dess tillgänglighet. Här kan du välja att forska tillgängliga forskningar och se vilka som redan är forskade i staden. .

App research.pngApp research queue.png

Dyrkan

Det är väldigt simpelt att dyrka en gud i din tempelöversikt. Högst upp kan du byta mellan gudarna och använda knappen i mitten för att välja gud att dyrka. Informationsknappen kommer visa mer detaljerad information om den aktuella guden.

App god.PNG

Genomgång och Uppdrag

Det kommer att finnas full tillgång till spelets genomgång och uppdragssystem i appen. Detta kommer dock att visas annorlunda än i webbversionen av Grepolis. Första genomgången kommer att dyka upp så snart som de är tillgängliga. Du kan också välja att klicka på uppdragssymbolen och nå uppdragslistan. I denna lista visas alla tillgängliga uppdrag och deras nuvarande status.

App quest overview.pngApp quest overview.png

Krav

iPod touch 4, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 5, iPad, iPad 2, iPad mini, or iPad with Retina Display iOS 4.3 or higher Internet connection on your device

Demonstration

Klicka här för en demonstrationsvideo.