Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök
Halloween logo.png

Vad Handlar Detta Event Om?

Demokritos, en alkemist och filosof genom yrket, erbjuder generöst sina tjänster till dig. Du ge han skrämmande ingredienser och han kommer att blanda ihop dem till hjälpfulla belöningar.
Eventet kommer att pågå i två veckor från den 27:e Oktober till den 10:e November.

Samla Ingredienser

För att fullfölja din karriär som en alkemist, behöver du ingredienser. Du kan få dem genom att genomföra vanliga aktiviteter i spelet:

 • Rekrytera enheter
 • Bygga byggnader
 • Kasta besvärjelser
 • Anfalla & Försvara
 • Forska fram nya teknologier

Upp till 12 ingredienser kan du finna per dag, men vilken typ är slumpen som avgör, och vissa av dem är mer ovanliga än andra. Om du finner en ingrediens får du direkt ett meddelande:

Halloween2014 collecting.jpg

Ett annat sätt att få ingredienser är att köpa dem med guld. Håll i minnet att priset för en ingrediens kommer att stiga med dess baspris vid varje köp. Priset kommer att återställas en gång per dag (vid midnatt).

Ingredienserna

Bild Namn Bild Namn
HarpyClaws.png Harpyaklor UnderworldGrass.png Underjordiskt gräs
Quicksilver.png Kvicksilver CerberusTeeth.png Kerberoständer
HydraScales.png Hydrafjäll PegasusFeathers.png Pegasusfjädrar
CentaurHoofs.png Kentaurhovar Ambrosia.png Ambrosia

Brygga

Halloween2014 mainscreen.jpg
 • För att kunna tillverka en belöning behöver du sätta in tre ingredienser av ditt val i alkemi bordet - ordningen spelar ingen roll.
 • Så fort som de tre ingredienser har blivit valt, kommer en "brygga" knapp fram. Trycker du på denna kommer ingredienserna att användas upp och du får en belöning. Om du har använd en speciell kombination för första gången kommer denna att läggas till i din receptbok.
 • Du kan antingen spara den skapade belöningen i ditt förråd, använda det på en gång på din valda stad eller kasta det.
 • Om du använder en effekt som ger dig enheter över en viss tid, vänligen se till att staden har tillräckligt med fri befolkning. Annars kan dessa enheter gå till spillo.

Receptbok

Halloween2014 recipebook.jpg

Receptboken listar alla receptkombinationer du har upptäckt. Det finns även två passande valmöjligheter för filter:

 • "Visa alla recept" kommer att visa alla recept, även de du för tillfället inte kan skapa på grund av saknaden av ingredienser.
 • "Visa endast tillgängliga recept" kommer att visa de recept som du har alla nödvändiga ingredienser för.

I receptboken finns det en ruta på vänstra sidan som tillåter dig att välja specifika ingredienser så att du kan filtrera bland recepten och få upp dessa som kräver den valda ingrediensen.
Om det finns en speciell belöning som du vill ha receptet på (istället för att experimentera), kan du, om du så väljer, köpa ett slumpmässigt recept genom att betala 50 Guld (detta pris stiger med varje inköp och återställs vid midnatt).

Utmärkelser

Det finns två olika utmärkelser tillgängliga som kan bli ditt om du slutför vissa uppgifter i detta event..

Utmärkelser
Titel Beskrivning Nivå I Nivå II Nivå III Nivå IV
Elementens mästare Du har redan slutfört X alkemi processer! Masterofelements1.png Masterofelements2.png Masterofelements3.png Masterofelements4.png
1 Brygd gjord 5 Brygder gjorda 20 Brygder gjorda 45 Brygder gjorda
Experimentmästare Du har redan upptäckt X alkemiska recept! Masterofexperiments1.png Masterofexperiments2.png Masterofexperiments3.png Masterofexperiments4.png
1 Hittat recept 5 Hittade recept 10 Hittade recept 20 Hittade recept

Belöningar genom framsteg

Genom att brygga olika blandningar, kommer du att uppmärksamma att förloppsfältet kommer att öka. Genom att göra detta kan du låsa upp olika speciella belöningar.

På världar där hjältarna är aktiverade, kommer du att få 30 x Visdomens mynt och 30 x Krigets mynt efter att ha skapat 25 blandningar, och du kommer att få tillgång till Demokritos som en hjälte efter 50 blandningar, som kommer på en gång att sluta sig till dina led.

På världar utan hjältar kommer du att få gratis förvaltare i två veckor efter 25 blandningar, och en hel fri kulturnivå efter 50 stycken.