Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök

Hjälten Jason har utforskat underjorden och lyckats ta med sig en mytisk varelse tillbaka, den magiska hönan. Han kommer låta dig nyttja hönans krafter under påskevenemanget. Om du tar hand om henne väl och matar henne med det hon tycker om kommer hon att värpa mystiska ägg innehållande unika belöningar.

Matning

Hen.jpg

För att få ett ägg måste du välja tre alternativ av hönsfoder att ge till din höna. Ordningen som du lägger ingredienserna i skålen spelar ingen roll och samma typ av foder kan inte väljas mer än en gång. Härnäst väljer du att ge dina godsaker till din höna. Beroende på vilken kombination du valt kommer hönan att värpa ett vitt, brons, silver, guld eller färgat ägg. Om detta var första gången du provade en viss kombination kommer den att sparas i din receptbok. Ägget kommer sedan att öppnas och visa dig en slumpmässig belöning. Varje typ av ägg har sin egen uppsättning med 5 möjliga belöningar. Du kan inte mata hönan igen förrän du har tagit emot belöningen.

Receptboken

Recipe book hen.jpg

I receptboken kommer alla kombinationer som du provat att sparas och visa vilken diet som ger vilken typ av ägg. Du kan även se vilka ingredienser som saknas för ett visst recept. Om du har alla tre delar kan du snabbt lika till alla dessa i skålen med ett simpelt knapptryck. Här finner du även information om vilket ägg som innehåller vilka belöningar. De första tre belöningarna har en sannolikhet på 25% av delas ut, den fjärde belöningen har 15% medans den femte och mest sällsynta endast har 10%.

Hur får man foder?

Receive chickenfeed.jpg

Hur matar man kycklingen Varje gång som du gör klart ett Ö-uppdrag kommer du att erhålla foder för att mata din höna. Mängden foder varierar baserat på hur ofta som dina Ö-uppdrag kommer. Varje spelare kommer som mest kunna tilldeleas 12 bitar hönsfoder om dagen. Fördelningen mellan de olika typerna av foder kommer inte att vara jämn t.ex så kommer du hitta mycket mer majs och gräs än vad du kommer att hitta honung. Det går även att köpa foder för guld, tänk på att varje gång som du handlar för guld så kommer priset för den typen av foder att öka. Priset återställs vid midnatt varje dag.

Framsteg och belöningar

Bredvid hönan har du en vertikal indikator som fylls på för varje ägg som din höna värper, oberoende av vilken färg det är på ägget. När du uppnår 20 ägg kommer du att tilldelas handelsmännens tjänster gratis i 2 veckors tid. På världar där vi ha lanserat hjältarna kommer du att få 30 krigets och visdomensmynt istället. Vid 40 ägg kommer du att få en hel kulturnivå! Kulturpoängen som du samlat ihop under ditt vanliga spelare kommer att förbli orörda och fortfarande räknas in för nästa nivå.