Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök
Rome 2015 Logo.png


Under eventet Roms härförare kommer du som en erfaren ledare att ta kommandot över en Romersk arme och spela en del i kriget som komma skall. I dessa mörka tider ber den mäktiga Romern Marcus Vitellus dig om att hjälpa han i hans militära kampanj för att begära Roms tron. Han behöver din skicklighet när det kommer till att leda en arme, hans arme. Du ombeds att besegra hans rival Vespasianus som också vill hävda titeln som Roms härskare. Du kommer att leda de bästa Romerska soldaterna in i stridens hätta med ett kraftfullt artilleri till ditt förfogande. Du kommer att krossa fiendens styrka, få exklusiva belöningar och skrivas in i historien.

Kartan

Rome map.jpg


Anfallsplanen emot detta fort visas på kartan där du kan se alla de olika slagfälten. Varje slagfält är markerat med en symbol beroende dess status:

Symbol Betydelse
Symbol attack.png Detta slagfält kan anfalls av dina Romerska soldater.
Symbol cooldown.png Detta slagfält har nyss blivit anfallet och en viss tid måste gå emellan innan nya fiender kommer till slagfältet.
Symbol locked.png Du har ännu inte gjort tillräckligt med framsteg för att anfalla detta slagfält. Du behöver vinna över föregående slagfält minst en gång för att öppna upp detta.
Symbol lootable.png Din belöning finns fortfarande att hämta på detta slagfält. Du kommer inte ha möjlighet att anfalla detta slagfält för ens du har tagit din belöning.

Ibland kan du få möjligheten att välja mellan två olika vägar. Det är helt upp till dig vilken väg och belöning du siktar på! Självklart kan du även rensa varje slagfält!

Slaget emot de Romerska fienderna

Om du väljer ett slagfält som kan bli anfallet, kommer anfallsfönstret att öppnas. Fienderna som finns där och deras styrkor kommer att visas längst ner, med deras röda uniformer. Du kan välja dina egna Romerska soldater i den över halvan av fönstret. De är i sina fina blå uniformer.

Rome yourarmy.jpg

Vänligen komihåg att varje slagfält har sina egna begränsningar hur många enheter du kan använda. Om du har mer soldater än vad slagfältet tillåter måste du göra ett taktiskt val, vilken enhet och hur många du vill skicka in i striden. Varje enhet har sina fördelar och nackdelar mot olika enheter.


Ett exempel:

Hastatier ger 50% extra skada mot Alarier. Om det är 50 fiende Alarier på slagfältet och du har 70 Hastatier som är redo att kasta sig in i striden, är det en god ide att välja 50 stycken Hastatier. Skadebonusen räknas inte för överskottet av Hastatier. Låt oss anta att slagfältets begränsning är 80 soldater, då kan du använda de kvarstående 30 platserna (50 är upptagna av de 50 Hastatier du valde) som det passar dig. Men, det är inte ett smart drag att skicka in Legionärer i striden eftersom fiendens Alarier utdelar extra skada mot dem!

Som du kan se, det krävs lite taktiskt tänkande.

Hastatii unit.png
Legionarii unit.png
Saggitarii unit.png
Allarii unit.png
Vexillarii unit.png

Skulle du gå vinnande ur striden, kommer du att få belöningen som utdelas för slagfältet. Eller så kan du lämna kvar belöningen på slagfältet till slutet av eventet, du kan hämta din belöning när det passar dig. Om du tar din belöning, kommer så småningom fiender tillbaka till slagfältet, det tar 4 timmar, men varje gång kommer de fler i antal. Tänk på det som om Vespasianus har upptäckt en svaghet i hans försvar och vill förstärka det. Genom detta sätt kan du få din favoritbelöning igen, men med ökad svårighetsgrad.

En annan noterbar funktion är det att om du förlorar striden så kommer inte fienden att ersätta sina skadade. Detta innebär att du kan nöta ner fienden med många mindre anfall tills du går segrande ur striden.

Artillerield

När du anfaller ett slagfält kan du använda dig av artillerield för att stödja ditt anfall. Det kommer att lyfta moralen hos dina soldater, vilket gör dem mer effektiva och ökar deras stridskraft med 20%. Efter deras support med kraftig eld måste artilleriet ladda om. Att få fram nödvändig ammunition kommer dock att ta ett tag. Men om det behövs kan du ladda om på en gång med lite Guld.

Units artillery.png
Units artillery info.jpg

De Romerska soldaterna

Även om du startar ditt framgångståg med ett handfull lojala soldater, ska du inte förlita dig på så liten styrka. Följande aktiviteter i spelet kommer att visa din styrka och locka till dig ett slumpmässigt antal soldater:

  • Anfalla och försvara
  • Rekrytera enheter
  • Forska
  • Bygga eller uppgradera en byggnad
  • Kasta besvärjelser


Rome soldiers overview 01.jpg


Om en grupp soldater ansluter sig till ditt led får du slumpmässigt 8-12 slumpmässiga enheter. (Hastatier, Legionärer, Sagittarier, Alarier, Vexillarier). Komihåg att du kan max hitta 10 grupper soldater per dag. självklart kan du köpa 10 soldater för Guld som kommer att vara lojal till slutet av eventet. Priset för guld för en typ av enhet kommer att öka sitt basvärde varje gång du handlar. Priset kommer att återställas vid midnatt varje dag.

De soldater du har fått kommer du aldrig att förlora. Tack vare en skicklig healare kommer dina soldater som har skadats i strid att bli återställda efter en viss tid. Var 7:e timme kommer healaren på besök till dina soldaters läger för att ta hand om de som är skadade. Om du vill ha dina soldater redo på en gång för strid kan du betala healaren lite guld.

Troy healer.png


Du kommer att få en speciell belöning första gången du rensar sista steget (steg 33)

Rankingslistan

Ranking2.png

Alla spelare kan tävla mot varandra i antal slutförda slagfält. Varje gång du slutför ett slagfält kommer du att få slumpmässigt antal äropoäng (upp till 10 poäng). Rankingsystemet baseras på dessa äropoäng. Spelar ingen roll vilken belöning du får eller hur många fiender du dödar, du har alltid samma chans att få äropoäng.

Daglig ranking

Direkt efter att du slutfört ditt första slagfält kommer du placeras i dagliga rankingen. Vinnaren för dagen (rank 1) kommer att få en utmärkelse och en effekt. Varje dag klockan 8:00 kommer rankingen att räknas ut och återställas. Belöningarna kommer att delas ut så fort uträkningen är klar.

Utmärkelse: Krigsmästare

Award daily war master.png

Totala rankingen

Den totala rakningen fungerar väldigt likt den dagliga, men den återställs inte. Den kommer att rulla på till eventet slutar. Topp 10 spelarna i den totala rankingen kommer att få flera bonus belöningar så snart eventet är över. Belöningarna är delade efter position i listan, vilket innebär att de topp 4 spelarna får till exempel exceptionella anfallsförbättringar med olika styrkor och väldig speciella och unik utmärkelse.


Utmärkelser för de topp 4 spelarna i den totala rankingen:

Heroisk härförare 2015

Rank 1 Rank 2 Rank 3 Rank 4
Award heroic commander 1.png Award heroic commander 2.png Award heroic commander 3.png Award heroic commander 4.png


Belöningar för de topp 10 spelarna i den totala rankingen:

Placering Belöning
1 Overall lightshipattack30.png 20x 30% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)

Overall culture level.png En hel kulturnivå

2 Overall lightshipattack30.png 12x 30% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
3 Overall lightshipattack20.png 15x 20% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
4 Overall lightshipattack20.png 12x 20% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
5 Overall lightshipattack20.png 10x 20% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
6 Overall lightshipattack10.png 14x 10% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
7 Overall lightshipattack10.png 12x 10% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 2 dagar)
8 Overall lightshipattack10.png 10x 10% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 1 dag)
9 Overall lightshipattack10.png 8x 10% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 1 dag)
10 Overall lightshipattack10.png 6x 10% Förbättrat brandskeppsanfall (varje effekt håller 1 dag)

Ytterligare Utmärkelser

Legionernas förintare

Dödat 250 enheter Dödat 1500 enheter Dödat 5000 enheter Dödat 10000 enheter
Award crusher of legions1.png Award crusher of legions2.png Award crusher of legions3.png Award crusher of legions4.png

Erövrade fanor

Klarat 3 etapper Klarat 8 etapper Klarat 20 etapper Klarat 50 etapper
Award captured banners 1.png Award captured banners 2.png Award captured banners 3.png Award captured banners 4.png

Legionernas härförare

Kommenderar 50 soldater Kommenderar 200 soldater Kommenderar 500 soldater Kommenderar 1200 soldater
Award commander of legions1.png Award commander of legions2.png Award commander of legions3.png Award commander of legions4.png

Belöningar i sista steget

Rome victory noneheroworld.jpg

På världar utan hjältar får alla spelare som klarar sista steget en hel kulturnivå.


Rome victory heroworld.jpg

På världar med hjältar får du, förutom en hel kulturnivå, en ny exklusiv hjälte; Apheledes.