Striden om Troja

Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till navigering
Battle of troy logo.png


Eventet "Striden om Troja" är en anpassning av vårat tidigare event "Den Trakiska Erövringen". Troja styrs av en falsk kung och måste befrias. Akilles ber dig att gå med honom för att erövra staden. Detta är ett bra tillfälle för dig att leda en armé av legosoldater i krig och vinna exklusiva belöningar för att göra ditt Grepolis imperium ännu starkare.


Fälttågskartan

Troy map.jpg

Räden mot Troja visas som en karta där du kan se alla olika slagfält. Varje slagfält är märkt med en symbol beroende på dess status:

Symbol Betydelse
Symbol attack.png Detta slagfält kan attackeras av dina legosoldater.
Symbol cooldown.png Detta slagfält har nyligen attackerats och en tid måste passera innan nya fiender kommer till slagfältet.
Symbol locked.png Du har ännu inte avancerat tillräckligt för att attackera detta slagfält. Du måste vinna den tidigare slagfältet minst en gång.
Symbol lootable.png Det finns fortfarande belöningar att inhämta på detta slagfält. Du kan inte anfalla detta slagfält till du har inhämtat ditt byte.

Emellanåt kommer du att ges möjligheten att välja mellan två vägar. Det är upp till dig att bestämma vilken belöning du siktar på! Men du har också rätt att rensa varje slagfält!

Slaget mot fienden Troja

Om du väljer ett slagfält som kan anfalls, då kommer anfallsfönstret att öppnas upp. Fienderna som uppenbarar sig där och deras styrka kommer att visas längst ner, och du kan välja dina egna legosoldater i den övre delen av fönstret.

Troy attack.jpg

Vänligen kom ihåg att varje slagfält har olika begränsningar för hur många enheter du kan använda. Om du har fler legosoldater än slagfältet tillåter, måste du göra taktiska beslut vem du ska skicka i striden. Varje enhet har sina egna styrkor och svagheter mot olika enheter.

Till exempel:

Fotsoldater utdelar 50% mer skada mot Stridshästar. Om det är 50 stycken fientliga Stridshästar på slagfältet och du har 70 fotsoldater tillgängliga, är det en god ide´ att välja 50 fotsoldater. Skadebonusen räknas inte för de överblivna fotsoldaterna. Låt oss anta att slagfältets begränsning är 80 legosoldater, då kan du använda det kvarvarande 30 enheterna (50 är fotsoldaterna som du valde) efter smak och tycke. Men det vore inte smart att skicka in Bärsärkar eftersom fiende är stridshästar, och stridshästar ger extra skada mot bärsärkar.

Så som du kan se, det finns en del strategiskt tänkande att göra.

150px-Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
150px-Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
150px-Troy2014 Units Myrmidons.png
150px-Troy2014 Units Skirmishers.png
150px-Troy2014 Units War Horses.png

Skulle du gå segrande ur striden, kommer du att få belöningen för det slagfältet. Eller så kan du lämna belöningen på slagfältet till slutet av eventet och du kan hämta det när det passar dig. Om du tar din belöning, kommer nya fiender att dyka upp 4 timmar senare på slagfältet, men varje gång kommer deras styrka att vara starkare. På detta sätt kan du få samma belöning flera gånger, men utmaningen blir större för varje gång.

En annan funktion som kan vara nämnvärt är det att om förlorar slaget, fiendens skada är permanent. Detta innebär att du kan nöta ner fienden med flera småattacker till du går segrande.

Akilles

När du anfaller en fiende i slagfältet, kan Akilles hjälpa dig med anfallet, vilket kommer att lyfta moralen hos dina legosoldater och lyfter deras stridsvärde med 20%. Efter sin hjälteinsats behöver han vila i 12 timmar för att återhämta sig. Men du kan också motivera han att åter igen hoppa in i stridens hetta med lite Guld.

Troy2014 Achilles.png
Troy achilles.jpg

Legosoldaterna

Även om du startar din framgångståg med ett par legosoldater, borde du inte stanna vid en lite armé. Följande aktiviteter i spelet kommer att hjälpa dig att hitta nya slumpmässiga grupper av legosoldater och därigenom kan du bygga en starkare armé:

  • Anfalla och försvara
  • Rekrytera enheter
  • Forska
  • Bygga
  • Besvärjelser
Troy mercenaries.jpg

Om du finner en grupp med legosoldater, kommer 8-12 slumpmässiga enheter att ansluta sig till dina led (Fotsoldater, Bärsärkar, Armborstskyttar, Stridshästar, Myrmidoner). Kom ihåg att du endast kan finna maximalt 10 grupper med legosoldater per dag. Självklart kan du även köpa 10 legosoldater för Guld som stannar vid din sida till slutet av eventet. Priset en typ av enhet ökar för varje köp, dock återställs priset varje midnatt.

Om dina soldater blir skadade, finns det ingen anledning att sparka iväg dessa tuffa och starka krigare. Varför? Jo, var sjunde timme kommer en helare att komma till dina legosoldaters tillhåll och kommer att ta hand om dina skadade soldater. Om du vill ha dina legosoldater redo för strid på en gång kan du betala helaren lite Guld och han kommer på en gång..

Troy healer.png


Första gången du rensar sista slagfältet (steg 34) kommer du få en speciell belöning:


Culturepoint.jpg

På världar utan hjältar, får alla spelare en hel kulturnivå gratis.

Hector.jpg

På världar med hjältar, får du, utöver gratis kulturnivå även den exklusiva hjälten Hektor.