Från Wiki Grepolis SE
Hoppa till: navigering, sök

Välkommen till Grepolis Wiki!


Deltagarportalen ska tillhandahålla information så att du kan hjälpa till på wikin på bästa sätt.

  • Alla kan skapa ett konto,
  • alla kan lägga till information,
  • och alla kan ta bort information.

Se artikeln Om Grepolis Wiki för mer information.

Om du har några frågor angående wikin är du välkommen att kontakta Lothoria, wikiansvarig. Har du frågor angående spelet är det bättre att ställa frågan på forumet.

Att redigera en sida

Grepolis Wiki använder sig av vanlig wiki-kod, och hur man använder sådan kod finns att läsa på Wikipedias artikel för Hur man redigerar en sida. Om du vill göra Grepolis Wiki ännu bättre är det väldigt användbart att läsa den artikeln innan du börjar.

Engelsk kod översatt till svenska

Om du har erfarenhet av att editera wikis på engelska kan det vara bra att veta att wiki-koden finns översatt till svenska. Även om de engelska koderna fortfarande fungerar är det bäst att försöka använda sig av svenska så långt som möjligt, så att Grepolis-spelare som inte förstår engelska får en möjlighet att hjälpa till ändå.

Engelska Svenska
User Användare
User talk Användardiskussion
Category Kategori
Template Mall
File Fil
Image Bild

Att skriva siffror

Siffror med decimaler skiljs åt med ett kommatecken på svenska. Siffror som är större än 999 (alltså tusen eller mer) borde använda tusenavskiljare som på svenska är ett mellanrum.

12 345,67

Om siffran skrivs ut nära en radbrytning kan man få problem av att använda ett mellanrum. Det finns en speciell HTML-kod ( ) man kan använda för att skriva ut ett så kallat "hårt mellanrum" istället, som tvingar hela siffran att sitta ihop oavsett radbrytningar. Det ser inte fint ut i koden, men det blir mycket bättre i artikeln.

Vanligt mellanrum: 12 345,67

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis 12
345,67 magna elentum nisi. Sed libero quam, malat
elementum tristique odio ornare.

Hårt mellanrum: 12 345,67

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis
12 345,67 magna elentum nisi. Sed libero quam,
malat elementum tristique odio ornare.

Hämta information från Grepolis Wiki på andra språk

Det är viktigt att all information som finns på wikin är sann och stämmer överens med den svenska versionen av spelet Grepolis. Det kan ofta vara användbart att hämta information från Grepolis Wiki på andra språk, men tänk på att detaljer kan skilja sig åt mellan versionerna och vi får bäst resultat om informationen bekräftas i spelet innan det läggs fram som fakta.

All information är bättre än ingen information alls, men ändra inte information som du inte själv kan bekräfta är vad du ändrar det till. Ett praktiskt exempel: i den svenska wikins Senat står det att nivå 5 kostar 117 sten, medan det i den tyska wikins de:Senat står att det kostar 171. Det är bekräftat att det i den svenska versionen av spelet kostar 117, så siffran bör inte ändras trots att det står annorlunda i den tyska wikin.

Hämta bilder från Grepolis Wiki på andra språk

På mer utvecklade versioner av Grepolis Wiki finns det en stor uppsjö av bilder att hämta. Det är fritt fram att hämta det som behövs, eftersom informationen till ett så grafiskt spel blir mycket enklare att förstå om man kan se hur det hör ihop med spelet. Tänk däremot på att det här är ett spel på svenska för svenska användare, och wikin borde därför också den vara så svensk som möjligt. Hämtar du bilder från en annan wiki borde du lägga upp dem med ett svenskt namn, t.ex. borde en bild på bondgården heta just Bondgård.png istället för Farm.png. Detta är för att användare som bara förstår svenska ska ha möjligheten att hjälpa till på wikin.